Tai burrata sumuštinis yra jūsų svajonių sumuštinis! Įmerkite dantis į šį kreminį sodrų sūrį su šviežiu baziliku, prinokusiais pomidorais ir dūminiu saulėje džiovintų pomidorų aioli ant čiabatos duonos. Tai nevalgiamas patiekalas, kuris padarys įspūdį bet kam!
Kodėl mums patinka šis receptas
Burrata sūris yra vienas iš Alekso ir mano visų laikų geriausių skanėstų. Šviežias mocarelos sūris su lipniu centru: kas gali būti geriau? (Pažodžiui.) Taigi čia yra naujo lygio sumuštinis, kurį sukūrėme pagal mėgstamą itališką ingredientą.
Šis sumuštinis gavo sodrų ir kreminį burrata sūrį su saldžiais prinokusiais pomidorais, aštriais pipirais, pipirine rukola ir baziliku. Aptepkite čiabatos duoną su rūkytų saulėje džiovintų pomidorų aioli ir įdėkite šlakelį medaus ir Oho. Skonių ir tekstūrų kontrastas priverčia mus alpti ant kiekvieno kąsnio! Tai puiki vasaros vakarienės idėja pavalgyti atvirame ore su taure rožinės spalvos.
Šio burrata sumuštinio ingredientai
Yra daug būdų, kaip pasigaminti burrata sumuštinį, pavyzdžiui, šį kreminį sūrį derinti su ant grotelių keptomis daržovėmis ar pomidorų padažu. Mūsų versijoje norime, kad viskas būtų paprasta ir nevalgytume! Derinkite sūrį su paprastais, kokybiškais ingredientais ir skonio bei tekstūros kontrastais, kad sūris blizgėtų. Štai ką mes naudojome:
- Burrata sūris: Burrata yra itališkas šviežias mocarelos sūris, užpildytas grietinėle ir sūrio gabalėliais. Dedant į sumuštinį suplėšykite jį į gabalus.
- Ciabatta duona: Šiam sumuštiniui galite naudoti bet kokios rūšies amatininkų duoną. Ciabatta veikia gerai, tačiau taip pat galite nenaudoti minkomos duonos, raugo duonos ar focaccia duonos.
- Rūkytų saulėje džiovintų pomidorų aioli: Šis naminis saulėje džiovintų pomidorų aioli pakelia sumuštinį į kitą lygį, pagamintas iš majonezo, saulėje džiovintų pomidorų ir rūkytos paprikos.
- Bazilikas ir rukola: Šviežias bazilikas ir rukola prideda žolelių, pipirų natų. Jei nerandate vieno ar kito, galite praleisti. Kartais mes mėgstame rukolą pagardinti alyvuogių aliejumi ir druska.
- Medus: Medus prideda saldaus elemento, kuris skoniams suteikia intrigos.
- Prinokęs pomidoras: Prinokęs pomidoras yra labai svarbus norint sujungti šį sumuštinį.
- Pepperoncini: Į stiklainius susmulkinti pipirai prideda aštraus, aštraus šio sumuštinio elemento, kuris, mūsų nuomone, yra būtinas. Kaip pakaitalą išbandykite kapotų alyvuogių arba tapenado.
Kur rasti burratą?
Burrata yra šviežias itališkas sūris, pagamintas iš mocarelos ir grietinėlės. Jis turi minkštą, kreminį centrą ir subtilų mocarelos apvalkalą. Paprastai jį galite rasti daugumos bakalėjos parduotuvių specializuotų sūrių skyriuje arba Italijos turguose.
Variacijos: daugiau sumuštinių užtepimo idėjų
Mums patinka šis burrata sumuštinis su mūsų naminiais dūminiais saulėje džiovintų pomidorų aioliais. Tačiau jis taip pat veikia su daugeliu kitų rūšių užtepimo. Štai keletas idėjų:
- Aioli: Čia gerai veikia bet kokios rūšies aioli. Išbandykite česnako aioli, bazilikų aioli arba mūsų mėgstamą pesto aioli arba triufelių aioli.
- Majonezas: Norėdami supaprastinti, naudokite bet kokio tipo aukštos kokybės majonezą.
- Tapenada: Klasikinis prancūziškas alyvuogių tapenado užtepas iš pjaustytų alyvuogių taip pat suteikia puikų skonį.
- Alyvuogių salotos: Šis alyvuogių salotų receptas tradiciškai naudojamas ant mufaletos sumuštinio, tačiau čia jis puikiai tinka.
Likučių saugojimas
Šis burrata sumuštinis geriausiai tinka šviežiai pagamintas. Saulėje džiovintų pomidorų aioli galima pagaminti iki 5 dienų ir laikyti šaldytuve.
Duonos, aioli ir daržovių likučius galite laikyti atskirai induose šaldytuve, tačiau likusį burrata sūrį būtinai suvalgykite per 1 dieną.
Daugiau burrata receptų
Yra tiek daug puikių būdų, kaip panaudoti šį itališką sūrį! Kai kurie iš mūsų mėgstamiausių burrata receptų yra persikų burrata salotos, paprastos salotos su prinokusiais vaisiais, burrata makaronai, skaniai kreminė vakarienė ir burrata pica – nepaprastas picos nakties pojūtis.
Dietos užrašai
Šis burrata sumuštinio receptas yra vegetariškas. Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite duoną be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Jei nerandate burratos, šviežia mocarela yra geras pakaitalas. Taip pat galite naudoti šviežios mocarelos ir rikotos sūrio derinį, kad gautumėte panašią kreminę tekstūrą.
absoliučiai! Eksperimentuokite su įvairiomis žolelėmis, pavyzdžiui, mėtomis, čiobreliais, peletrūnais ar laiškiniais česnakais, kad sukurtumėte savo unikalius skonių derinius.
Duonos, aioli ir daržovių likučius laikykite atskirai sandariuose induose šaldytuve. Burrata turėtų būti suvartota tą pačią dieną, kad būtų optimalus šviežumas.
Spausdinti
apibūdinimas
Šis burrata sumuštinis yra jūsų svajonių sumuštinis! Įmerkite dantis į šį kreminį sodrų sūrį su šviežiu baziliku, prinokusiais pomidorais ir dūminiu saulėje džiovintų pomidorų aioli ant čiabatos duonos. Tai skanus patiekalas be gaminimo!
- 1 didelė ciabatta duona (12 colių ilgio) arba 2 maži ritinėliai (6 colių ilgio)
- 1 rutulinis burrata sūris
- ½ puodelio majonezo
- ¼ puodelio pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
- 2 žiupsneliai rūkytos druskos (arba druskos)
- 1 didelė sauja baziliko
- 1 didelė sauja rukolos
- Medus
- 1 didelis prinokęs pomidoras, supjaustytas griežinėliais
- 1 sauja stiklainiuose susmulkintų pipirų
- Duoną supjaustykite 6 colių pločio gabalėliu (padarykite 2 sumuštinius), tada perpjaukite kiekvieną per pusę. Į ketaus keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir įdėkite čiabatos duoną, vidine puse žemyn. Skrudinkite 1–2 minutes. Pabarstykite druska.
- Norėdami pagaminti saulėje džiovintų pomidorų aioli, sumaišykite majonezą, pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, rūkytą papriką ir rūkytą druską.
- Norėdami sukurti sumuštinį, kiekvienam sumuštiniui ištepkite abi perpjautas duonos puses aioli. Įdėkite pepperoncini, tada pomidorų griežinėlius (užpilkite žiupsneliu druskos arba rūkytos druskos), plėšytą burrata sūrį, šlakelį medaus, baziliko lapelius, 1 saują rukolos ir kitą duonos gabalėlį. Šis sumuštinis geriausiai tinka šviežiai pagamintas. Aioli galima pagaminti iki 5 dienų ir laikyti šaldytuve.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: Sumuštinis
- Dieta: Vegetaras