Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Švelni, sultinga vištiena ir visų laikų kremiškiausias orzo (kepamas tiesiai keptuvėje) su pomidorais + feta!
Tiek daug čia vyksta taip. Sultingos, aukso rudos spalvos prieskoniais pagardintos vištienos šlaunelės apkeptos ir iki tobulumo iškeptos ant kreminės orzo lovos, ant viršaus užpiltos šviežiais vyšniniais pomidorais ir trupintu fetos sūriu. Viskas viename patiekalas, pagamintas viename puode, kad būtų galima itin greitai išvalyti – taip sakant, savaitės nakties palaima.
Jau nekalbant apie žalumynus (špinatus ar lapinius kopūstus) kasdien patiekiant daržoves. Su trupučiu traškios duonos, taure vyno ir dar pabarsčius šviežių žolelių – tai buvo mano pagrindinis valgis visą sausio mėnesį. Nauji metai, naujas tu. Taip jauku, taip nuoširdu ir tiesiog taip gera.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
AR GALIU NAUDOTI VIŠTŲ KŪNELĖLES?
Taip, vištienos krūtinėlės čia tikrai gali būti naudojamos, tačiau vištienos šlaunelės turi daugiau tamsios mėsos ir didesnį riebalų kiekį, todėl vištiena bus sultingesnė ir kvapnesnė.
AR GALIU VIETOJE VIETOJE NAUDOTI ŠVIEŽAS ŽOLELES?
absoliučiai! Tačiau kadangi džiovintos žolelės dažnai yra stipresnės / koncentruotos nei šviežios, jums reikia mažiau, kai naudojate sausas. Tinkamas santykis yra 1 valgomasis šaukštas šviežių žolelių ir 1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių.
- 1 ½ svarų vištienos šlaunelės be kaulų, be odos
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- 2 šaukštai nesūdytas sviestas
- 2 didelių askaloninių česnakų, kubeliais
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 1 šaukštelis džiovintas raudonėlis
- ¾ šaukštelis džiovintas bazilikas
- ½ šaukštelis džiovintos paprikos
- ½ šaukštelis džiovintų krapų
- ¼ šaukštelis džiovintų čiobrelių
- ⅛ šaukštelis malto cinamono
- 2 šaukštai universalūs miltai
- 3 puodeliai vištienos sultinys
- 1 puodelis orzo makaronai
- 3 puodeliai pjaustytų kūdikių špinatų
- 2 puodeliai vyšniniai pomidorai, perpus
- ½ puodelis sutrupinta feta
Pagardinkite vištieną 3/4 arbatinio šaukštelio druskos ir 1/2 šaukštelio pipirų.
- Ištirpinkite sviestą olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Dirbdami partijomis į olandišką orkaitę įdėkite vištieną vienu sluoksniu ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir iškeps, pasiekdami vidinę 165 laipsnių F temperatūrą, maždaug 4–5 minutes kiekvienoje pusėje; atidėti.
Suberkite askaloninius česnakus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 3–5 minutes.
Įmaišykite česnaką, raudonėlį, baziliką, papriką, krapus, čiobrelius ir cinamoną iki kvapo, maždaug 1 minutę.
- Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę.
Įmaišykite vištienos sultinį, iš olandiškos orkaitės dugno nubraukite visas parudavusias dalis. Įmaišykite orzo; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, kol makaronai išvirs, maždaug 6 minutes. Įmaišykite špinatus, kol suminkštės, maždaug 3 minutes. Grąžinkite vištieną į olandišką orkaitę.
Patiekite iš karto, apibarstę pomidorais ir feta.