Norite papuošti savo žuvį? Šis sodrus kreminis krapų padažas lašišai paverčia jį restorano kokybės patiekalu.
Norite papuošti savo žuvį? Išbandyti šį Krapų padažas lašišai! Šis vešliai kreminis padažas prideda aštraus, žolinio skonio viskam, ką jis liečia. Žinoma, jis puikiai tinka ant bet ko: pavyzdžiui, morkų lazdelių, bulvyčių arba kaip sumuštinių užtepėlė. Tačiau labiausiai namuose tinka pikantiškos, puikiai pagardintos žuvies gabalėlis: jis puikiai papildo sodrias, sviestines lašišos natas. Taip vakarienė nuo blah iki nuostabios vos per 5 minutes!
Ingredientai šiame krapų padaže lašišai
Krapų padažas yra natūralus derinys su lašiša: skandinaviškoje virtuvėje ši subtili žolelė dažnai derinama su žuvimi. Šiame kreminiame padaže, kuriame yra paprastas citrinų ir žolelių mišinys, yra citrusinis, subtilus saldymedžio skonis. Šis krapų padažas yra šiek tiek sodrus, kad būtų galima aptepti žuvį: jums reikės tik nedidelio kiekio dideliam poveikiui. (Priešingai nei mūsų graikiško jogurto krapų padažas, kurį geriau naudoti kaip daržovių padažą arba sumuštinį su falafeliais.) Štai jums reikalingi ingredientai:
- Grietinė
- Majonezas
- Smulkiai pjaustytų šviežių krapų
- Citrinos sulčių
- Česnako milteliai
- Džiovinti krapai
- Cukrus
- Košerinė druska
Pasiruošę tai padaryti? Pereikite prie žemiau pateikto recepto.
Švieži vs džiovinti krapai
Šio krapų padažo lašišai skonis geriausiai tinka tiek su šviežiais, tiek su džiovintais krapais! Švieži krapai turi unikalų skonį, kurį sunku atkartoti tik su džiovinta versija. Tačiau šviežių žolelių pirkimas gali būti brangus ir ne visada įmanoma gauti šviežių krapų. Jei nerandate, naudokite 2 arbatinius šaukštelius džiovintų krapų (tada recepte praleiskite pridėtus džiovintus krapus).
Kodėl šiam krapų padažui naudojami švieži ir džiovinti krapai? Jie abu yra būtini skoniui. Švieži krapai suteikia lengvą, citrusinį, žolelių skonį, o džiovinti krapai suteikia tamsesnio sudėtingumo. Nepalikite ir džiovintų krapų! Skonio trūksta be jo.
Šio krapų padažo lašišai patiekimo būdai
Šis krapų padažas lašišai tinka beveik bet kokiu būdu, kurį norite kepti šią žuvį! Štai keletas geriausių lašišos gaminimo būdų, kurie puikiai dera su šiuo padažo receptu:
Daugiau lašišos padažų
Norite daugiau lašišų padažų idėjų? Yra daugybė būdų, kaip papuošti šią populiarią žuvį. Štai keletas populiariausių lašišų padažų:
Šis lašišos krapų padažo receptas yra…
Vegetariškas ir be glitimo.
Spausdinti
apibūdinimas
Norite papuošti savo žuvį? Šis sodrus kreminis krapų padažas lašišai paverčia jį restorano kokybės patiekalu.
- ⅓ puodelis Grietinė
- ⅓ puodelis majonezo
- 2 šaukštai smulkiai pjaustytų šviežių krapų (arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintas*)
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- ¼ arbatinio šaukštelio česnako milteliai
- ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų krapų
- ¼ arbatinio šaukštelio cukraus
- ⅛ šaukštelis košerinė druska
Pastabos
*Čia geriausias skonis su šviežiais krapais, bet naudokite 2 arbatinius šaukštelius džiovintų (tada galite atsisakyti papildomo ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų krapų).
- Kategorija: Padažas
- Metodas: Essentials
- Virtuvė: Padažas
- Dieta: Vegetaras