Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Mėgstamiausias savaitės vakaras su plonais griežinėliais pjaustyta jautiena ir švelniais svogūnais saldžiame ir pikantiškame padaže! Taip greitai + paprasta!
Tai viena iš tų greitų, greitų, savaitės vakaro vertų vakarienių. Turint tik saują ingredientų ir minimalų paruošimo laiką, viskas paruošiama per 45 minutes, pradedama iki galo (ir didžiąją laiko dalį mes tiesiog leidžiame troškintis).
Taigi, kas tiksliai yra gyudon? Gyudon yra tradicinis japonų jautienos dubuo, populiarus greito maisto gaminys dėl Yoshinoya, su plonais griežinėliais pjaustyta jautiena ir saldžiu svogūnu greitai troškinamame saldžiame ir pikantiškame sojos padaže.
Svarbiausia yra naudoti popierinį plonai supjaustytą jautieną, kurią galima lengvai įsigyti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių. Jūsų dashi sultinyje taip pat bus kombu ir bonito dribsnių (daugiau apie tai žemiau). Arba galite įdėti ribeye į šaldiklį, kol sutvirtės, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Dėl šio plono jautienos gabalo šis patiekalas yra itin greitas ir patogus maistas.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
KAS YRA GYUDONAS?
Gyudon yra tradicinis japoniškas jautienos dubuo su plonais griežinėliais pjaustyta jautiena ir saldžiu svogūnu greitai užplikomame saldžiame ir pikantiškame sojos padaže.
KODĖL VARTOTI DASHI SULTINĮ?
Dashi sultinį galima lengvai paruošti nuo nulio naudojant vandenį, kombu (jūros dumblius) ir bonito dribsnius, labai greitai, 10 minučių užvirinant, ir taip sudaromas šio patiekalo pagrindas. Plonais griežinėliais pjaustyta jautiena suteikia visą skonį, išlaiko ją švelnią ir drėgną.
SU KUO TAI PATIEKATE?
Gyudon tradiciškai patiekiamas su žaliu kiaušinio tryniu (arba keptu kiaušiniu, jei pageidaujama), marinuotu imbieru, žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis. Arba kartais patiekiame ant ryžių mikrobangų krosnelėje, kai nėra pakankamai laiko!
- 1 puodelis suši ryžiai
- 1½ puodelio supjaustyto saldaus svogūno
- ¼ puodelis sausa sake
- ¼ puodelis mirin
- 3 šaukštai sumažinto natrio sojos padažas
- 1 šaukštas cukraus
- 1 svaras Ribeye kepsnys be kaulų, plonais griežinėliais
- 4 Kepti kiaušiniai
- ¼ puodelis benišoga, raudonas marinuotas imbieras
- 2 Žalieji svogūnai, plonais griežinėliais
- 2 arbatinius šaukštelius skrudintų sezamo sėklų
dashi sultiniui
- 4 puodeliai vandens
- ½ uncija džiovintas kombu
- ½ uncija džiovintų bonito dribsnių
Dideliame puode su 1 1/2 puodelio vandens išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas; atidėti.
- Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite dashi sultinį, svogūną, sake, miriną, sojų padažą ir cukrų. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 8 minutes.
Tęskite virti, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, maždaug 5 minutes.
Įmaišykite jautieną, kol iškeps ir suminkštės, apie 2–3 minutes; pagal skonį pagardinkite papildomu sojos padažu.
Ryžius padalinkite į dubenėlius. Ant viršaus uždėkite jautienos, kiaušinių ir marinuoto imbiero, papuoškite žaliais svogūnais ir sezamo sėklomis, jei norite.
dashi sultiniui
Mažame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite vandenį ir kombu. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
Įmaišykite bonito dribsnius; leiskite pastovėti 5 minutes. Nukoškite per smulkų sietelį; išmeskite kietas medžiagas.